Драмата с масово отменяне на полети на авикомпаниите в Европа се разраства. Най-големият

...
Драмата с масово отменяне на полети на авикомпаниите в Европа се разраства. Най-големият
Коментари Харесай

"Бритиш еъруейз“ отменя повечето полети за ваканционния сезон

Драмата с всеобщо анулиране на полети на авикомпаниите в Европа се разраства. Най-големият английски авиопревозвач " Бритиш еъруейз “ (British Airways) заяви през днешния ден, че анулира повече полети, планувани за летния ваканционен сезон, заяви БНР, цитирайки международните организации.

Авиокомпаниите обвиняват летищните оператори за дефицита на личен състав и невъзможността да бъдат обработени повишените пътувания със старта на сезона на почивките. 

" Бритиш еъруейз “ съобщи, че ще намали своя график за април-октомври с 11%, откакто сподели през май заяви, че съкращенията ще възлязат на 10%. Компанията стартира да се свързва с клиентите си, с цел да им се простим и да им предложим да нови резервации или да им възвърне изцяло дадените средства.

Британският превозвач отменя повече от 650 полета от лондонските летища " Хийтроу " и " Гетуик " до дестинации, в това число ваканционни места в Испания, Португалия и Гърция, като анулацията на полетите ще засегне до 105 000 пасажери, оповестява в. " Телеграф ".

Авиокомпаниите и летищата в цяла Европа се мъчат да се оправят със мощното постпандемично търсене от почиващи, причинявайки безпорядък за пасажерите и принуждавайки " Хийтроу " и " Гетуик " да наложат свои лични ограничавания на потенциала.

Миналата седмица английското държавно управление прикани самолетните компании да извършват " реалистични " летни графици, с цел да се подсигурява, че ще избегнат повтаряне на последните безредни подиуми на летищата по време на идния празничен сезон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР